Geachte lezer,

Het academisch jaar 2018-2019 zit er bijna op, wat betekent dat we definitief zijn overgestapt met ons magazine naar een online platform. Voor u als lezer betekent dit dat u elke week van nieuwe artikelen en rubrieken hebt kunnen genieten. Naast de vertrouwde artikelen en rubrieken heeft het online magazine dit jaar ook plaats gegeven aan een nieuwe rubriek, het SERVICE Blog. Hiervoor hebben we dit jaar enkele interessante items weten te publiceren en ik hoop dat we deze mooie lijn met nieuwe rubrieken door kunnen zetten in het komende studiejaar. Voor het komende jaar kunt u van ons ook weer het hele jaar door artikelen verwachten. Daarnaast zal er ook worden gewerkt aan nieuwe rubrieken voor het online platform.

Heeft u niet de kans gehad om alle artikelen online te lezen? Geen zorgen! Elk jaar zullen de gepubliceerde artikelen namelijk worden gebundeld in een fysiek magazine. Met andere woorden, voor u ligt de eerste bundeling van SERVICE Magazine, waar de redactie van dit jaar hard aan heeft gewerkt. Ik wil hen dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet, want samen hebben wij een grote stap weten te zetten richting ons nieuwe format. In deze bundeling zullen alle artikelen langskomen die in dit studiejaar zijn gepubliceerd op onze site. Zoals u van ons gewend bent staan er naast de verscheidene wetenschappelijke artikelen en het Lectori Salutem, ook enkele artikelen in het teken van het thema van dit jaar: the Circular & Shared Economy. In dit thema zal onder andere het interview met Elphi Nelissen, Decaan van de faculteit Bouwkunde en voorzitter van de transitieagenda Circulaire Bouweconomie, centraal staan. Elphi zal uitgebreid ingaan op de Nederlandse plannen voor een volledige circulaire economie in 2050 en wat dit precies zou betekenen voor de vastgoedontwikkeling en de bouwkundestudenten.

Ik heb het transitiejaar als een enorme uitdaging ervaren en ben erg blij met het eindresultaat. Ik wil iedereen bedanken die dit magazine mogelijk heeft gemaakt en hoop dat er volgend jaar wederom een mooie bundeling gepubliceerd gaat worden. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Ruben Calon
Hoofdredacteur 2018-2019