Redactioneel

Editie: 26

Published on: 14 februari 2019


Geachte lezer,

Met het aanbreken van het tweede semester is de eerste helft van dit studiejaar, waarin de transitie naar ons online platform centraal staat, voorbij. In dit halfjaar heeft de redactie hun uitereste best gedaan zoveel mogelijk items te publiceren op onze site. Hierdoor hebben we tientallen artikelen en rubrieken reeds gepubliceerd met zeer uiteenlopende onderwerpen. Ook hebben we een nieuwe rubriek geïntroduceerd: SERVICE Blog. Hierin bespreken wij als redactie een interessant onderwerp binnen de vastgoedwereld en worden onze vragen beantwoord door een expert. Bij het eerste Blog stond de ontwikkeling van campussen en science parks centraal en werden wij bijgestaan door Benny Ng van de TU Eindhoven. Afgelopen week is de tweede editie uitgebracht over rekeningrijden, in samenwerking met Bert van Wee van de TU Delft. In de komende maanden zal de redactie nog meer edities van SERVICE Blog publiceren.

Maar het komende halfjaar heeft nog meer in petto wat betreft het magazine. De maand maart zal bij ons in het kader staan van de ‘Circular and Shared Economy’. Gedurende deze maand zullen wij verschillende items publiceren over dit thema, wat in de laatste jaren een steeds belangrijker onderwerp wordt in de vastgoedwereld. Over de Shared Economy zal onder andere Menno Kooistra, founding partner van TANK een interessant stuk schrijven. De Circular Economy zal worden aangedaan door Robert van den Brink en afstudeerder aan de TU Eindhoven Thomas Kerperien.

Ook hebben we nog een groot evenement in het vooruitzicht; het SERVICE Symposium op 29 mei. Dit symposium zal gepaard gaan met de magazine release van editie 26. Voor het eerst zal het magazine dit jaar een bundeling omvatten van de artikelen die dit studiejaar zijn gepubliceerd. Voor het symposium zelf hebben wij drie schrijvers bereid gevonden hun artikel toe te lichten op deze dag, die geheel in het teken zal staan van transitie.

Kortom, er zal de komende tijd nog veel gepubliceerd worden op onze site, dus houdt deze en onze sociale media in de gaten om niks te missen van de bovengenoemde onderwerpen!

Met vriendelijke groet,

 

Ruben Calon

Hoofdredacteur 2018-2019

Mail the editors