Geachte lezer,

Met deze derde editie van het magazine van de 25e jaargang komt het academische jaar 2017-2018 alweer tot een einde. Dit betekent dat dit magazine tevens het laatste magazine is wat ik samen met de redactiecommissie 2017-2018 zal uitbrengen. Ik wil hen hier graag voor bedanken, want samen met hen, hebben wij drie interessante magazines kunnen produceren. Het vijfde lustrum van SERVICE afsluiten gaat uiteraard gepaard met een bijzondere editie van SERVICE Magazine, waarin de vijf meest aansprekende thema’s van de vastgoedbranche besproken worden. Deze thema’s, sustainability, smart urban environments, retail and logistics, investment strategies and markets en quality of life, zorgen gezamenlijk voor de portie wetenschappelijk georiënteerde artikelen die u van ons gewend bent. Daarnaast zullen enkele oud-bestuursleden, oud-studenten en docenten hun ervaringen met SERVICE en de faculteit in dit magazine delen.

In het thema duurzaamheid beargumenteert de heer Niessink waarom het van belang is dat utiliteitsgebouwen investeren in een upgrade naar energielabel C (of hoger). Vervolgens bespreekt de heer Wesselink het thema slimme stedelijke gebieden aan de hand van zes principes in ‘het nieuwe stedenbouw’, gevolgd door een beschrijving van de heren van Kuijk en Lokerse over de marktconformiteit van de logistieke markt door groei van e-commerce. Mevrouw van Rijn, de mevrouw Vossen en mevrouw Hermans beschrijven daarna een methode die de toekomstwaarde van vastgoed uitdrukt, aan de hand van adaptief vermogen, financieel rendement en duurzaamheid. Ten slotte bespreekt de heer de Zeeuw het begrip ‘omgevingskwaliteit’ in relatie tot gebiedsontwikkeling.

Kortom, voor u ligt de laatste editie van het SERVICE Magazine jaargang 25. Ik wil alle mensen die dit magazine mogelijk maken bedanken en hoop dat we volgend academisch jaar wederom drie interessante magazines mogen publiceren!

Met vriendelijke groet,

Lisanne Bergefurt