Beste Lezer,

Inmiddels is het alweer maart en zijn we een behoorlijke tijd onderweg in het jaar 2015. In de hoop dat eenieder van u het jaar goed is begonnen, zijn wij als redactie druk bezig geweest met het vormgeven van een nieuwe editie van SERVICE Magazine. De vorige editie van het magazine kunnen we bestempelen als een succes. Een drukbezocht release-symposium gaf de bezoekers via een drietal lezingen een korte maar goede introductie op het toenmalige thema, vastgoedbeleggingen. Bij dezen wil ik de sprekers en aanwezigen hartelijk danken voor hun inzet en enthousiasme.

Waar het vorige thema gericht was op vastgoedbeleggingen, ziet het thema in deze editie van SERVICE Magazine er iets anders uit. Ditmaal gaan we niet in op een onderdeel of ontwikkeling binnen de vastgoedmarkt, maar zal een gebied centraal staan, namelijk de Zuidas. Dat we hiermee niet ingaan op ontwikkelingen in de vastgoedmarkt is natuurlijk niet helemaal juist, want er is geen gebied in Nederland dat zo bol staat van de ontwikkelingen. Een belangrijke wens van de gemeente is hierin het creëren van een multifunctioneel bruisend plangebied. Dat dit door kantoorpanden gedomineerde stukje van Amsterdam nog niet aan deze wensen voldoet wordt al snel duidelijk wanneer je tussen de torenhoge steen-glazen wanden doorloopt. Hoe zal hier ooit een woon-werk sfeer ontstaan? Die vraag hopen wij te beantwoorden.

Aan het thema hebben we dit maal ook een column gekoppeld. Hierin wordt een zwarte bladzijde in de ontwikkeling van de Zuidas besproken. De vastgoedfraude, het boek geschreven door Vasco van der Boon en Gerben van der Marel gaf een goede inkijk in onder andere de praktijken die zich rond de financiering van een groot kantoorpand op de Zuidas afspeelden. Van Der Boon schrijft ditmaal de themacolumn en is hier op zoek naar verandering. Is de wet- en regelgeving inmiddels zo aangepast dat een fraude op deze schaal niet meer mogelijk is?

Onlangs publiceerde het vastgoedjournaal de top 150 van meest invloedrijke vastgoedbeslissers van Nederland. Al op plaats 31 vinden wij de columnist van de huidige editie van SERVICE Magazine terug. Eduard Schaepman, kersvers CEO van Tribes en onder andere ex-CEO van Chalet group, laat zijn licht schijnen op de ontwikkelingen in de werkomgeving.

Dat er helemaal geen ontwikkelingen in dit magazine staan had ik al ontkracht, maar dit wordt nog duidelijker als het Lectori Salutem wordt gelezen. Dr. Jos Smeets laat hierin de laatste ontwikkelingen zien van de Graduate School, het nieuwe mastersysteem van de Technische Universiteit Eindhoven. In SERVICE Actief kunt u lezen over de geweldige bussinesstrip naar Frankfurt am Main en in de rubriek “Eén jaar in de praktijk” geeft Gijs Kant een inkijk in zijn eerste jaar in de praktijk bij Grontmij.

Namens de redactie wens ik u veel leesplezier toe,

 

StephanStephan Kerperien

Hoofdredacteur SERVICE Magazine
2014-2015