Beste lezer,

Als eerste hoop ik dat 2014 voor u even positief is begonnen als dat voor SERVICE. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen de stijgende lijn door te trekken. Wanneer we terug kijken op editie 21.1 van het SERVICE magazine mogen we spreken van een geslaagde uitgave. De release van het magazine vond plaats in de trappenzaal te Vertigo. Gedurende deze middag was er de mogelijkheid voor de auteurs het door hen geschreven artikel mondeling toe te lichten. Bij deze wil ik nogmaals de redactie en sprekers harte danken.

Eén van deze sprekers was Koen de Lange. Zijn artikel was gericht op de Erfpachtvernieuwing in Amsterdam. De gemeente Amsterdam kreeg lucht van dit artikel en wilde graag hun kant rondom de veranderingen van de erfpachtregeling toelichten. Vanuit SERVICE Magazine is deze ruimte aangeboden en het resultaat is in deze editie terug te lezen. Dit soort reacties of tegenverhalen zijn altijd welkom. De mogelijkheid om een discussie te starten wordt door de redactie aangemoedigd.

De positieve publicaties in de media over de vastgoedsector blijven aanhouden. Om deze reden heeft editie 21.2 een optimistisch thema. Doorgaans wordt onroerend goed als tijdloos beschouwd. Echter is dat tegenwoordig steeds minder het geval. Zowel de invulling van gebouwen, als de gebouwen zelf, worden meer tijdelijk. Het blijkt dat plannen en denken op de korte termijn steeds belangrijker wordt in vergelijking met de lange termijn. Dit zorgt voor nieuwe kansen in de sector. Verschillende invalshoeken omtrent dit fenomeen zijn in dit SERVICE Magazine gepubliceerd.

De column is ditmaal geschreven door Chris van Lawick van Pabst over het belang van een recovery & restructuring experts in de vastgoedsector. Het wordt duidelijk wat dit vakgebied inhoudt en welke plaats het hedendaags in de markt inneemt. Tim Kloet zal de discussie rondom lease accounting naar een abstracter niveau trekken en een vooruitblik geven op andere manieren van het gebruik van vastgoed.

Voor deze editie heeft de redactie van SERVICE Magazine de eer gehad om te mogen spreken met de vastgoedvrouw van het jaar 2013, Bianca Seekles. Naast haar boeiende loopbaan, zijn een aantal actuele vragen gesteld, zie verderop in dit Magazine het mooie resultaat!

Veel leesplezier namens de redactie van SERVICE Magazine,

 

Nena RoodNena Rood

Hoofdredacteur SERVICE Magazine
2013-2014