SERVICE Actief

Editie: 24.2 - Herontwikkeling van voormalige industrielocaties

Published on: 22 maart 2017

Op het moment van schrijven van deze SERVICE actief is ons bestuursjaar alweer over de helft. Het eerste half jaar is voorbij gevlogen met al vele succesvolle activiteiten! Zo hebben we een mooi reisje naar Luxemburg Stad mogen maken, zijn er al meerdere mooie nieuwe partners verwelkomd bij SERVICE en zijn er uiteraard partnerschappen verlengd. Maar er staan voor de komende tijd zeker ook nog een hoop mooie activiteiten op het programma.


Op het moment van schrijven van deze SERVICE actief is ons bestuursjaar alweer over de helft. Het eerste half jaar is voorbij gevlogen met al vele succesvolle activiteiten! Zo hebben we een mooi reisje naar Luxemburg Stad mogen maken, zijn er al meerdere mooie nieuwe partners verwelkomd bij SERVICE en zijn er uiteraard partnerschappen verlengd. Maar er staan voor de komende tijd zeker ook nog een hoop mooie activiteiten op het programma.

Terugblik
Het afgelopen half jaar is druk geweest, en zeker ook erg leuk! De Business Trip naar Luxemburg was een succes. Deze relatief onbekende stad heeft ons als deelnemers doen verrassen. De mogelijkheden in Luxemburg zijn eindeloos en de ontwikkelingen daar zijn in volle gang. In Luxemburg Stad hebben we een bezoek gebracht aan onder andere het vliegveld, waar we een kijkje hebben mogen nemen achter de schermen, en waar we de ontwikkelingen voor de komende jaren van het vliegveld hebben mogen zien. Daarnaast hebben we ook de zakenman van Luxemburg mogen ontmoeten, Oliver Bastin, CEO van Immobel Luxembourg. Hij vertelde ons over de nieuwe plannen van het business district in Luxemburg Stad, het Infinity project, waar wonen, werken en retail samenkomen op één locatie. Uiteraard is er gedurende deze reis ook voldoende tijd geweest voor enkele informele activiteiten. Zo hebben we de binnenstad leren kennen, weten we nu dat het uitgaansleven in Luxemburg goed verstopt zit, maar kunnen we wel zeggen dat Luxemburg Stad een verborgen pareltje is op zowel recreatief, als zeker ook op zakelijk gebied.

Als samenwerking tussen dé drie studieverenigingen op het gebied van Vastgoed, SERVICE, BOSS (TU/delft) en FRESH (landelijk), heeft ook dit jaar het Vastgoedsymposium mogen plaatsvinden. Dit jaar op het kantoor van ABN Amro op de Zuidas. Met zo’n honderd bezoekers afkomstig van universiteiten uit heel Nederland, hebben we met deze samenwerking een leerzame en interessante activiteit kunnen neerzetten. Voor zowel de organisatie van het Vastgoedsymposium als de deelnemers mag deze activiteit als onvergetelijk worden beschouwd. De dag trapte af rond 10 uur ‘s ochtends in het auditorium van ABN, waar de dag gelijk begon met één van de drie interessante discussies tussen een aantal vastgoedspecialisten en de studenten in de zaal. De dag werd compleet gemaakt door de diverse cases, begeleid door verschillende bedrijven.

Buiten de activiteiten die we organiseren als studievereniging, is er ook een grote groep leden van SERVICE, die regelmatig samenkomt om wat leuks te gaan doen. Zo is er afgelopen januari een nieuwjaarsdiner gehouden met de dames van SERVICE. Na een home-made vijf-gangendiner, is de avond afgesloten op de bekendste straat van Eindhoven, Stratumseind. Waar de dames met een gesmeerde keel hun zangtalent hebben laten horen, de voetjes van de vloer hebben gegooid en uiteindelijk, moe maar voldaan op huis aan zijn gegaan. Uiteraard hebben we ook het nieuwe jaar goed ingeluid met alle andere leden van SERVICE tijdens de (beroemde) kroegentocht, waar we met een grote groep gezamenlijk een vijftal kroegen zijn langs gegaan.

Naast informele activiteiten, is ook steevast een grote groep studenten aanwezig bij onze formele activiteiten. Zoals de Inhousedag van OVG Real Estate, waar we zeer gastvrij zijn ontvangen en een interessante casus hebben mogen uitwerken. Daarbij komt natuurlijk ook nog de studiereis in april/mei van dit jaar. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang en het belooft een prachtige reis te worden.

Tot slot zijn we nu al bezig met de voorbereidingen voor het vijfde Lustrum, welke zal plaatsvinden in het studiejaar 2017-2018. Na verschillende brainstormsessies zijn er al veel fantastische ideeën ontstaan. Momenteel zijn we bezig met de uitwerking van een activiteit voorafgaand aan het lustrumjaar: het oud-besturen diner. Op 19 mei 2017 zal op een, nog onbekende maar gegarandeerd prachtige, locatie een diner plaatsvinden waar alle oud-besturen zullen samenkomen. Gedurende de avond zal de geschiedenis van SERVICE naar voren komen als aftrap van het lustrumjaar voor onze oud-besturen. De avond belooft veel goeds: herinneringen worden opgehaald en er worden vooruitblikken gedaan naar wat er allemaal nog wel niet mogelijk is met SERVICE. Hopelijk kunnen we u binnenkort berichten met foto’s en verhalen van deze, nu al, veelbelovende avond!

Tot slot
Mocht u meer willen weten over studievereniging SERVICE en al haar activiteiten of wilt u informatie ontvangen omtrent partnermogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. SERVICE is te volgen via Facebook, LinkedIn, Twitter en natuurlijk via onze website www.service-studievereniging.nl.

Met vriendelijke groet,

Namens het SERVICE-bestuur 2016-2017,
Chastity Verhoofstad

Mail the editors