SERVICE Actief

Editie: 23.2 - Digitalisering in de vastgoedsector

Published on: 16 maart 2016

Terugblik op de verschillende leuke en leerzame activiteiten die SERVICE heeft georganiseerd.


Het 23e bestuur is al een halfjaar onderweg en wil graag van dit moment gebruik maken om terug te blikken op de verschillende leuke en leerzame activiteiten die we hebben georganiseerd. De meest bijzondere excursie was onze business trip naar Parijs. Daarnaast hebben we het SERVICE symposium gehad met de release van het eerste magazine van ons jaar, zijn we op excursie naar Strijp-S geweest en hebben we een geslaagde launch van de nieuwe website gehad. Een andere bijzondere activiteit was Hèt Vastgoedsymposium, een evenement dat is voortgekomen uit de samenwerking van SERVICE met BOSS (studievereniging van Technische Universiteit Delft) en FRESH (landelijk).

Launch website www.service-studievereniging.nl
Onze eerste activiteit was de launch van de website. De ontwikkeling van de website is vorig bestuursjaar ingezet en wij hadden de eer om de launch te verzorgen. Deze middag hebben we een presentatie gehad van oud-voorzitter Willem van Laarhoven, welke de noodzaak beschreef om met de tijd mee te gaan. Vervolgens heeft Benjamin Dijsselbloem, als website bouwer, een rondleiding gegeven door de nieuwe website met al haar nieuwe mogelijkheden. Het is een erg mooie website geworden, waar we heel blij mee zijn. Aansluitend aan de launch zijn we met een groot aantal studenten gaan eten en hebben we meegedaan aan een pubquiz.

Business trip Parijs 
Bestuursleden Stacy van den Brink, Thomas Kerperien, Ron Haerkens en ikzelf hebben de business trip naar Parijs georganiseerd. Er is een vol programma neergezet, met een afwisseling van bedrijfsbezoeken, projectbezoeken en cultuur snuiven.

Onder het genot van Franse chansons, Frans Bauer en de enthousiaste teksten van de buschauffeur bij het binnenrijden van de stad, zijn we woensdag 11 november naar de stad van het licht afgereisd. De eerste dag stond in het teken van het verkennen van de stad. We zijn begonnen met een stadstour langs de hoogtepunten van de stad. ’s Avonds hebben we Quartier Latin bezocht, met al haar restaurantjes en kroegjes om ook het Parijse nachtleven te ontdekken.

De volgende ochtend ging de wekker weer vroeg om een bezoek te brengen aan het beroemdste schilderij ter wereld, de Mona Lisa. Haar moet je toch gezien hebben tijdens een tripje naar Parijs. De rest van de dag stond in het teken van grote gebiedsontwikkelingen. Het eerste project dat we hebben bezocht was Les Halles, een grote gebiedsontwikkeling in het centrum van de stad. De complexe herontwikkeling bestaat uit het aanleggen van een publieke tuin en een verbetering van het voetgangersnetwerk in dit deel van de stad. Daarnaast vindt er een verbetering van het aanwezige regionale treinstation plaats. Tot slot zal het bestaande winkelcentrum worden opgeknapt, met bijbehorende culturele functies. Daarna zijn we doorgereisd naar een buitengebied van de stad, waar de nieuwe campus van LaSaclay wordt ontwikkeld. Hier komen de universiteit en verschillende bedrijven samen op een campus. Daar hebben we een bezoek gebracht aan het stedenbouwkundig bureau dat meewerkt aan de ontwikkeling.

En waar mooier dan een dag in Parijs af te sluiten dan op de trappen van de Sacré-Coeur, met een prachtig uitzicht over de hele stad. Hierna hebben we opnieuw van de Franse keuken kunnen genieten, inclusief het culinaire hoogstandje van het land, de kikkerbillen. Ook deze dag hebben we afgesloten in het Parijse nachtleven, in een club naast de Arc de Triomphe, waar een ‘campus party’ werd gegeven. De volgende ochtend moesten we weer vroeg uit de veren om een bezoek te brengen aan Cushman & Wakefield. Na een lange wandeling door de stad kwamen we aan bij La Défense, hét zakencentrum van de stad. De presentatie over de vastgoedmarkt van Parijs op het kantoor werd gevolgd door een rondleiding door dit gebied. De laatste middag was er geen programma en was iedereen ‘vrij’ om de stad te bekijken.

We kijken terug op een leuke en leerzame trip met een hele gezellige groep studenten. Helaas heeft de trip een zwarte rand gekregen door de aanslagen die vrijdagavond 13 november in Parijs werden gepleegd. Wij waren die middag op tijd weggereden, maar hebben minder kunnen nagenieten van de leuke trip.

232_service_actief_figuur1

Afbeelding 1: Groepsfoto met Magali Marton van Cushman & Wakefield

232_service_actief_figuur2
Afbeelding 1: La Défense

Excursie Strijp-S
Een andere leuke activiteit die we hebben georganiseerd was dichter bij huis, deze ging namelijk naar Strijp. Hier hebben we een presentatie gekregen van Park Strijp beheer over Strijp in het algemeen met al haar innovatieve ontwikkelingen, en van Woonbedrijf over het nieuwe woonconcept Space-S. Samen met woningcorporatie Trudo hebben we de middag afgesloten met een rondleiding door vershal het Veem. Hier hebben we genoten van de verschillende producten die daar worden aangeboden, zoals lokale, op Strijp gebrouwen, biertjes en in een andere kraam verkochte kazen.

Hèt Vastgoedsymposium
Dit studiejaar is Hèt Vastgoedsymposium weer nieuw leven ingeblazen. De drie vastgoedgerelateerde studieverenigingen SERVICE (TU Eindhoven), BOSS (TU Delft) en FRESH (landelijk) hebben in samenwerking een mooi evenement neergezet. Tijdens het evenement op 4 december stonden vier thema’s centraal: Real Estate & Transformation, Smart Cities, Sustainability en Future transit. De dag begon met een plenaire zitting met dagvoorzitter Bas Haring. Daarna volgden verschillende workshops, lezingen en cases aan de hand van de verschillende thema’s. Na de lunch was er een volgende ronde vanuit de verschillende thema’s. Deze middagronde werd plenair afgesloten met een lezing en een terugblik op de verschillende inspirerende lezingen. Tot slot was er een netwerkborrel, waar alle studenten en betrokken bedrijven konden napraten.

We willen als SERVICE bestuur graag van deze gelegenheid gebruik maken om het bestuur van Hèt Vastgoedsymposium te bedanken voor het top evenement dat ze hebben neergezet.

Kroegentocht
Om het nieuwe kalenderjaar goed in te luiden en elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen hebben we een kroegentocht georganiseerd. Dit gebeurde in samenwerking met studievereniging OfCourse! van CME. Met een grote groep studenten hebben we een erg gezellige avond gehad, waarvoor we alle aanwezigen en de bezochte kroegen hartelijk willen danken.

Vooruitblik
Ook de komende tijd staan er weer mooie activiteiten op het programma, met natuurlijk de studiereis naar Tokyo als uitblinker. Als u meer wilt weten over SERVICE in het algemeen of onze activiteiten in het bijzonder, verwijzen we u graag door naar onze vernieuwde website: www.service-studievereniging.nl. Daarnaast zijn we natuurlijk ook te vinden op Facebook, LinkedIn en Twitter.

martha_hensbergenNamens het 23e bestuur,

Martha Hensbergen

Mail the editors