Contact SERVICE Magazine

Editie: 22.3 - Ontwikkelingen in de corporatiesector

Published on: 14 oktober 2015

Bent u geïnteresseerd in het schrijven van een artikel voor SERVICE Magazine of kent u wellicht mensen die een goede bijdrage zouden kunnen leveren? Neem dan contact op met de redactie via onderstaande contactgegevens.


Thema volgende editie

Waar  deze editie zich richtte op de ontwikkelingen in de corporatie- sector,  zal in de komende editie  het vastgoed in de zorgsector centraal komen te staan.  Een van de eerste dingen waar u aan zult denken bij zorg,  is een ziekenhuis. Ziekenhuizen die sinds de wijziging in het financieringsstelsel  zelf verant woordelijk zijn voor het vastgoed, waardoor zij ook zelf de risico’s moeten dragen. Oor zaak: De overheid bezuinigt. Deze bezuinigingen zorgen er voor dat de markt werking is geïntroduceerd binnen het zorg vastgoed en dit  dwingt organisaties tot strategisch handelen (Hermus, 2014).

Door deze verantwoordelijkheid voor het eigen vastgoed, neemt dit vastgoed ook een ander onderdeel in binnen de financiële huishouding van zorgorganisaties. De onderhoudskosten zijn, bij eigen bezit, voor eigen rekening, wat zorgt voor een grote bedrijfseconomische impact. Dit geeft mogelijkheden, want zorgorganisaties  zijn opzoek naar  alternatieven. Dit geeft ruimte voor investeren in vastgoed, door beleggers of woning- corporaties(in geval van woningen) of door het uitgeven van obligaties (Eichholtz, 2012).

Wat zijn de ont wikkelingen?  Welke  strategische  stappen moeten genomen worden? Kortom: Wat gaat er om bij ‘Vastgoed In De Zorg’?!

Bent u geïnteresseerd in het schrijven van een artikel voor SERVICE Magazine of kent u wellicht mensen die een goede bijdrage  zouden kunnen leveren? Neem dan contact  op met de redactie  via onderstaande contactgegevens.

Abonneren/Opzeggen/Adreswijzigingen

Een abonnement op SERVICE Magazine is gratis. Abonneren, het opzeggen van een abonnement of het wijzigen van uw (adres)gegevens kunt  u snel en gemakkelijk doen via:

http://www.servicestudievereniging.nl/magazine

Contact
Stephan Kerperien
Hoofdredacteur
chiefeditor@service-studievereniging.nl

Bas Ebbers
Redacteur
b.w.a.ebbers@student.tue.nl

Erwin Rebel
Redacteur
e.g.rebel@student.tue.nl

Martha Hensbergen
Redacteur
m.m.hensbergen@student.tue.nl

Rik Verwaest
Redacteur
r.verwaest@student.tue.nl

 

 

Mail the editors