Een belangrijk doel van SERVICE is Eindhovense vastgoedstudenten aan de TU/e, op een formele en informele manier kennis te laten maken met een steeds veranderende vastgoedwereld. SERVICE stelt zich op als intermediair tussen de studenten en het bedrijfsleven. Dit gebeurt onder andere door het uitgeven van het magazine en het organiseren van inhousedagen bij vastgoed gerelateerde bedrijven en organisaties. Daarnaast richt SERVICE zich niet alleen op de Nederlandse vastgoedmarkt maar wordt er ook elk jaar een bezoek gebracht aan een wereldstad. Een bijzondere activiteit van SERVICE is dan ook de jaarlijks terugkerende buitenlandse studiereis.

De formele activiteiten die SERVICE organiseert, omvatten onderwerpen die op dat moment spelen in de vastgoedmarkt en gaan in op toekomstige trends. Naast de educatieve activiteiten die SERVICE organiseert, is er ook aandacht voor het informele aspect. Zo zijn er gedurende het studiejaar verschillende borrels en actieve activiteiten zoals bijvoorbeeld een pubquiz of een avondje bowlen.  Dit om het contact tussen de studenten onderling en tussen docenten en studenten te bevorderen en te verbeteren.

Jaarlijks kan men de volgende activiteiten van SERVICE verwachten:

  • Een meerdaagse excursie naar een stad met veel bijzondere ontwikkelingen op het gebied van vastgoed. Hierbij kan gedacht worden aan een herstructurering van een gebied of interessante nieuwbouwprojecten.
  • Meerdere inhousedagen, hierbij gaan we met een groep studenten naar vastgoed gerelateerd bedrijf waarbij wij gedurende dag een goed beeld krijgen van het bedrijf. Het bedrijf geeft ons inzicht in de werkzaamheden en verzorgt een case waarbij de studenten meteen wat van de werkzaamheden kunnen proeven.
  • De jaarlijkse buitenlandse studiereis die SERVICE organiseert, heeft als doel studenten kennis te laten maken met de vastgoedpraktijk in een ander land. Deze doorgaans tiendaagse reis omvat een omvangrijk educatief formeel programma en uiteraard worden er genoeg leuke informele dingen gedaan. De afgelopen jaren zijn er reizen naar verschillende delen van de wereld ondernomen. SERVICE heeft in het verleden steden als Singapore, Shanghai, Boston, Chicago, Hong Kong, Dubai en Abu Dhabi, Tokyo en Tel Aviv bezocht. De organisatie voor de volgende studiereis is inmiddels alweer in volle gang!

Als je het hele jaar door op de hoogte wil blijven, kun je de SERVICE Google Agenda volgen. Hier zijn alle activiteiten van SERVICE in terug te vinden.