Cities: Skylines Challenge!

  • Deel mee aan de online Cities: Skylines Challenge! Wordt jouw team de trotse eigenaar van de beste stad van het jaar?
  • 09-11-2020 / 19:00
  • Online (link bij inschrijving)

CORONA CHALLENGE: De eerste SERVICE city builder challenge. Na een kwartiel fanatiek studeren zijn we weer wat kennis rijker. Tijd om deze kennis in praktijk te brengen. Bij deze challenge draait alles om wie de mooiste en best functionerende stad maakt in 2,5 uur. Er zal een aanvangsborrel en een naborrel zijn. Bij de naborrel zal de winnaar bekend worden gemaakt en gegarandeerd is dat de winnaar een jaar vol roem tegemoet zal gaan.
De city builder welke gebruikt zal worden is Cities: Skylines.

Voor degene die niet bekend zijn met het spel bij deze een korte uitleg. Cities: Skylines is eigenlijk een moderne versie van de welbekende spel serie Sim City. Het spel is zo ingericht dat de speler middels ‘spatial zoning’ wijken en buurten kan aanleggen en deze zo goed mogelijk moet voorzien van alle basisvoorzieningen. Een zeer belangrijk en uitgebreid aspect hierbij is infrastructuur. Wanneer de voorzieningen en bereikbaarheid beter is, zal de vastgoedwaarde van het pand stijgen en zal de stad meer inwoners krijgen. Eigenlijk precies zoals het in het echt gaat. Maar dan wat simpeler.

De challenge kan alleen aangegaan worden of in kleine groepjes. Mocht je dus wel graag mee willen doen maar niet over het spel beschikken. Meld je aan en zoek iemand die het spel heeft. Je kan het spel natuurlijk ook kopen. Mocht je ook niemand kennen met het spel en het liever niet kopen, stuur dan even een mailtje bij je aanmelding.

Vereiste voorkennis:
Urban Planning I
Urban Planning II

Vereiste Software:
Cities Skylines (geen uitbreidingen nodig)