Info Night Eindhovens Woongenootschap | NL

  • In the evening, after the RECD, Het Eindhovens Woongenootschap will present their vision on creating dwelling complexes with shared ownership. Sign up here to stay in touch with the project!
  • 11-05-2021 / 20:00 - 11-05-2021 / 23:00
  • Online (link in description)

To read more about the project, and to stay in touch, sign up to https://www.kleinzwitserland.nu

You will have access to the digital meeting via this link with the password cooperatie

The meeting will be open from 19:30 and starts at 19:45

Below, the description of the project is given in Dutch:


Het Eindhovens Woongenootschap heeft nu de mogelijkheid om op Strijp-S een woongenootschap van formaat te realiseren: Klein Zwitserland! Achter de schermen is veel gebeurd: dankzij een samenwerking tussen HEW en Trudo hebben we een concrete locatie in de stad gevonden. Een goed begin én een ideaal startpunt om samen met een groep woonpioniers na te gaan denken over coöperatief en betaalbaar wonen in Eindhoven!

Doe mee!
Wil jij graag op korte termijn meedenken over de ontwikkeling van dit gebouw? Zie jij jezelf hier over een paar jaar wel wonen? Ga jij graag buiten de gebaande paden en ben je klaar voor een heel nieuwe manier van wonen in de stad? Of ben je gewoon erg geïnteresseerd en wil je alles volgen?

Op dinsdag 11 mei organiseren wij een eerste digitale bijeenkomst waarin we toelichten wat een woongenootschap precies is, hoe het oprichten in zijn werk gaat, en beantwoorden we al jullie vragen die daarbij omhoog komen. Gaaf als jij daar bij bent!

Op dit moment wordt ook de laatste hand aan de website gelegd, vanaf vandaag is deze online op kleinzwitserland.nu

Hoe het nieuwe wonen eruit komt te zien, bepaal je samen vanaf de start van de ontwikkeling.

Een woongenootschap is namelijk geen doorsnee woongebouw met huur- of koopwoningen. Het is een groep bewoners die samen een gebouw in coöperatief eigendom heeft. Daardoor beschikken zij over veel meer dan alleen een eigen woning: veel gedeelde binnen- en buitenruimtes maken bijvoorbeeld belangrijk onderdeel uit van het gebouw. En het mooiste: de woningen blijven langdurig betaalbaar!

Het Eindhovens Woongenootschap: Beter op Strijp-S
Waar | De locatie
Op Veld D op Strijp-S, zichtbaar op de foto. We onderzoeken op dit moment met Trudo en de supervisor van Strijp-S hoe en met wie we hier een aantal woongebouwen in coöperatief eigendom kunnen realiseren. Ieder gebouw kan bewoners samenbrengen met een gedeelde interesse. Zelfs de directe omgeving van de gebouwen kan een coöperatief karakter krijgen.

Hoe | Het vervolg
Op dit moment wordt de stichting Het Eindhovens Woongenootschap opgericht. Tijdens de eerste informatiebijeenkomst op 11 mei gaan we met jullie in gesprek, en met de eerste geïnteresseerden gaan we verder in gesprek om tap voor stap dit project vorm te geven. We gaan samen de thema’s bepalen die een rol gaan spelen, en zullen samen bijvoorbeeld verkennen wat het uiteindelijke woongebouw straks allemaal te bieden heeft.

Waarom | Een ideale oplossing
Als Eindhovenaren zien we de krapte op de woningmarkt. Het gevolg: kleinere en duurdere woningen in het middensegment terwijl het voor gezinnen en jonge starters steeds moeilijker wordt om in de stad te blijven wonen. Wij vinden dat de stad vraagt om plekken waar op grote schaal meerdere generaties samen wonen en functies delen. Een wooncoöperatie is de ideale oplossing. Door samen eigenaar te zijn van alle woningen heb je het met elkaar voor het zeggen, en door vanaf de start mee te ontwikkelen, kan je met de kracht van het collectief zelfs veel meer realiseren.